Fietsen met een doel

Fietsen is mijn grote passie die ik graag deel met anderen. Al jaren houd ik van mijn tochten digitale verslagen bij in de vorm van blogs en Facebook reportages. 
Eerder heb ik al vele fietstochten in Europa en Afrika gemaakt, waaronder drie keer als pelgrim naar Santiago de Compostella. Ik fiets mijn tochten voor het goede doel: Stop! ALS.

STOP! ALS

Behalve als sportieve uitdaging zie ik het volbrengen van de tochten ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spier-/zenuwziekte, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Mijn moeder was één van hen, zij stierf in 2006 aan de ziekte. 
Zoals mij een lange weg op mijn fietstochten te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Klik op de link en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!
Mijn moeder


Mijn oudersDoneren voor: Stop! ALS

Klik op onderstaande afbeelding om direct te doneren.

Doneer nu !